sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
četvrtak, svibanj 1, 2008

Život u dvoje je dio života koji se smatra nekom vrstom prekretnice ili možda čak i vrhunca neke veze. Dokaz da smo dovoljno odrasli i da se dovoljno volimo da bi mogli dijeliti život u dvoje. Barem bi tako trebali ali na žalost najčešće i nije baš tako.

Zašto nije tako? E pa nije jer često sa sasvim drukčijom vizijom krećemo u sve to. Nije da želim nekoga razuvjeriti ili reći da to nije nešto dobro nego treba doista biti dovoljno odrastao i zreo za takvo nešto. Nije život u dvoje tako jednostavan poput zajedničkog gledanja tv i večere jer netko treba oprati i suđe a tko će je već pitanje.

Žene ćešće forsiraju takvo nešto misleći kako će više vremena provoditi zajedno i zamišljajući silne romantične večere i onaj početni nalet užitka i zadovoljstva što će svom dragom kuhati i brinuti se za njegove potrebe. Kako to divno i krasno zvuči. Stvarnost je ta da skupljanje nečijih smrdljivih čarapa po stanu i komentar na kuhanje da njegova mama to bolje radi i nije neko uživanje. Kada romantične večere zamjene njegovi prijatelji na vašim kaučima i kad ga svaku drugu večer čekate da se vrati doma sav smrdljiv i pomalo vesel i kada vam više odjednom ne odgovara na pozive i poruke jer ionako ćete se vidjeti onda nestane sav onaj polet. Onda jednog dana sjesti ćete za stol (na kojem su naravno mrvice od kruha koje nije maknuo) pa puknuti te zvati mamu i pitati što se to dešava. Gdje li je nestao namirisani tip koji vam je slao romantične poruke i pridržavao vam stolicu i koji je večeri provodio s vama? E tu je ali ne baš u najboljoj verziji. Naravno postoje muškarci koji nisu takvi ali takve naravno da nećemo jer su papučari.

Muškarci to rade iz nekih malo realnijih pobuda računajući na skuhano, oprano i sex. Narvno biti će skuhano ali ne onako kako ste naučili. Biti će i oprano ali nije to kao kad doma bacite robu u koš i puf čeka vas čisto u ormaru nego ima i popratni efekt u obliku glasa vaše drage koji vam stalno ponavlja kako imate puno robe i da se roba ne ostavlja po stanu i da vaši prijatelji nisu inventar dnevnog boravka a niti vi kafića u susjestvu. Sex? hahaha Pa kako da se sexa kada mora po cijele dane čistiti za vama i onda je umorna i boli je glava od silnih muka i ponavljanja da nešto napravite? Nema vremena ni da depilira noge. I kakav je to upitnik iznad glave? Pa od uvjek je bila cendrava i nikad nije suviše obožavala vašu obitelj. Ne, ne pravite se blesavi jer sve ste to znali samo što ne obraćate pažnju kada puše i legne i teško uzdiše. Da, kaže da joj nije ništa ali koji ste naivci pa laže. Itekako joj je nešto. Vi ste joj. I naravno da vas voli.

 

Naravno sve ovo je verzija zajedničkog života koja nužno ne mora biti istinita ali to ne znači da ne bi trebali razmisliti o njoj. Nije sramota priznati da na nešto nismo spremni nego će biti prava sramota ako pristanemo na zajednički život u ime nekakve ljubavi pa poslje napravimo ruglo od nje.

Dobro razmislite!

 

bongologija @ 11:24 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.