sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
petak, rujan 23, 2011
ŽENA.......

Žena, ljudsko biće koncipirano na konstantnoj potrebi za dokazivanjem, uspoređivanjem sa izlikom da su nas tako odgojili kroz povijest. Kao da smo zbunjene pa ne znamo u kojem smijeru bi se trebala odvijati naša evolucija. S jedne strane stremimo tome da budemo kao muškarci što je zapravo jadno i smiješno jer zašto bi trebale biti poput njih a s druge strane ističemo kako smo mi razumnije, s većim stupnjem emocija i najbolje radimo "ženske " poslove. I onda u kojem smijeru bi se trebale razvijati? Čemu ići? Koji je naš vrhunac? Naravno da nema odgovora jer ne znamo od silnih putokaza kamo želimo ići...ja zapravo znam...tamo gdje nam se poklapaju želje , razum i srce.

MAJKA........

Imamo tu prekrasnu i veličanstvenu čast da donosimo na svijet život samo kaj je problem što se prema tome ophodimo dosta površno dok ne dođu problemi. Podcjenjujemo. S druge strane ima više vrsta majčinstva koje rocimo obavljamo. Najposebnije je ono s svojim djetetom dal biološkim ili posvojenim. Neizmijerna ljubav, nepovratno davanje bez žaljenja. Jedna od nažalost malo preostalih svetih i čistih i zdravih emocija. I još jedno majčinstvo ću istaknuti a to je ono nezdravo. Nismo stvorene da budemo majke odraslim muškarcima s kojim spavamo ili s kojima se samo družimo. Ne znam odakle nam samo takva zamisao da je to moguće i potrebno. Glupost.

KRALJICA......

Kraljevne i prinčevi odavno ne postoje a i kada su postojali čisto sumnjam da je bilo romantično ko u bajkama tako da se to svodi ili na unutarnji osječaj koji nam omogućuje ego ili na označavanje teritorija ili ipak na opisni pridjev nekoga tko je uspiješno poklopio i prožeo prva dva pojma žene odnosno radi sve samo što se poklapa srcem, razmom i željom i odgaja "čovjeka" a ne "invalidno", nesnalažljivo, razmaženo derište.

Sad što je moguće od svega toga? Sve i ništa ali ne kažu zalud da realna svijesnost o tome tko si i gdje si je prvi korak prema napretku...

bongologija @ 21:54 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.