sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
srijeda, lipanj 11, 2008

Više manje svi vjerujemo kako je cjeli svijet nastao tako da na njemu bude nekakav balans i raspodjela koja će osiguravati napredak svih vrsta te da će skladno živjeti na planeti Zemlji.

Prema tome točno su bile raspodijeljene uloge mužjaka i ženki svih vrsta pa tako i ljudske. Sve je to tako funkcioniralo tisućama godina dok u pozitivnoj želji da unaprijedimo svoj ženski  život i intelekt nismo podigle glas. To je bilo jako lijepo i pozitivno te nadasve potrebito ali ne bi mi bili ljudi ni žene žene da nismo morale zakomplicirati stvari te rasturiti balans održavan stoljećima.

(Sad molim sve one spremne za skočit neka malo stanu i udahnu.)

Ponavljam, dizanje i traženje prava ženskog glasa i time mišljenja je pozitivna stvar. Želim ukazati na grešku čije su posljedice ove današnje strke za koje nam nije kriv muški rod nego mi same. Toliko smo sebe dale u nekakva dokazivanja da smo zaboravile što je bitno.

Znam, da nismo sve stvorene za majčinstvo, kuhanje, pranje itd. ali to je ono što bi nam trebalo biti urođeno i što bi trebale rutinski obavljati. Muškarci u pravilu nisu mijenjali svoju rutinu i ostali su pri tome da priskrbljuju svojoj obitelji novac onodobno hranu te to i nije suviše utjecalo na rast njihovog intelekta nego je pored toga ostvario napredak. Kažu da žene mogu dvije stvari od jednom raditi ali nažalost izgleda da nismo mogle.

Posljedica svega toga je porast razvedenih kao i porast djece u domovima te porast bolesti. –to je isto pored sveg lijepoga sloboda nam donijela.

Ponavljam nisu žene krive za to. Putanja ženske emancipacije je malo izašla iz svoje idealne linije.

Pogrešno je misliti da nama muškarci zamjere tu našu emancipaciju nego oni nama zamjere naše kikseve pri ostvarivanju toga.

Osobno ne znam što je to tako neprirodno da smo mi te koje se brinu za obitelj? Umjesto da radimo na tome da sebi olakšamo tu brigu mi smo se išle dokazivati u muškim poslovima što je sasvim pogrešan način. Ako već posjedujemo talent za nešto zašto to ne iskoristimo nego idemo se baviti nečim za što nismo talentirane i u što ćemo morati utrošiti daleko više energije? Pa onda kada na nas gledaju kao na konkurenciju te se u skladu s tim ponašaju onda su grubijani i šovinističke svinje…

Ne želim reći da je ženi mjesto u kuhinji ali jednostavno kao da ne vidimo dalje od toga i ne želimo ni pokušati drukčije sagledati stvari.

Svaka čast svim iznimkama i onima kojima životna situacija nije dozvolila da bude drukčije ali vi koji imate izbora iskoristite tu priliku pa napravite pravu odluku.

Točno je da se vremena mijenjaju i način života ali osnovne potrebe su nam uvijek iste.

Želite muško poštovanje i uvažavanje?  Onda ih natjerajte da prvenstveno poštuju ono što jeste…ponavljam ono što jeste.

Razmislite prije nego napadnete…

 I još samo nešto. Ovo nije obrana muškog roda.

bongologija @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.