sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
utorak, travanj 1, 2008

Život je mjesto ili vrijeme na kojem se spaja čitav niz različitih svijetova. Moj, tvoj, njegov, njen svijet. Fizička granica naših svijetova je naša koža ali ona duhovna je daleko veća i prelazi granice tuđih svijetova pa nastaje taj među prostor u kojem se nerjetko i javljaju problem. Susjedski odnosi...hm...

Svi smo mi domoljubi sebe a s time dolazi i onaj sebični dio kada sebi uzimamo za pravo da donosimo odluke koje možda i jesu dobre za nas ali za naše susjede...hm...

Da, sad vas se mnogo pita zašto voditi računa o susjedima kad smo sebi bitni i jedino bitni mi? Iz istog razloga iz kojeg sebi uzimamo za pravo...

Neću suditi drugima nego počinjem od sebe. Uvijek sam u nekakvom stanju pripravnosti i kao pazim a opet mi se uvijek nekako zavuku u moj svijet neki ne tako recimo zdravi za razvoj susjedi. Dakle ne možemo toliko utjecati na te svoje granice i uvijek postoji način da ih netko probije i napadne a da toga nismo svijesni.

Nisu riješenje ni zidovi ni prohodne granice nego obzir. Ako budemo obzirni prema susjedima i oni će prema nama. Prijatelj blizu a neprijatelj još bliže.

Svim tim nekakvim diskusijama i strahovima povod je naš osjećaj ugrženosti za kojim nema potrebe jer ako je naš svijet izgrađen na dobrim temeljima i ako smo kvalitetno radili na napretku onda možemo podnjeti i poraze i odoliti iskušenjima.

Onda, zaključujem da je za naš dobrosusjedski odnos potrebna dobra diplomacija i stabilna unutrašnja politika te svijest o onome koliko vrijedimo.

Ja glasam za sebe a samim time to je i za one s kim dijelim to mjesto ili vrijeme gdje se susreću naši svijetovi odnosno život.

bongologija @ 09:31 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.