sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
ponedjeljak, studeni 19, 2007

Kažu da je samo 30 % kod kuhanja u namirnicama a sve ostalo je u načinu spravljanja i ophođenju ali ipak odaberite si jedan komad koji vam odgovara svojim vanjskim volumenom ali i da vam je kakvoća u skladu s maštom. 
Inače ovo vam je jedini recept gdje sa jednom namirnicom imate i predjelo i glavno jelo i desert.
Dakle izađete i na tržištu potražite komad koji vam odgovara i naravno ne pitajte za cijenu jer nema cijene za zadovoljstvo svih osjetila.
Kada ste odabrali odmah počnite s predjelom ali ne previše da ne pokvarite glavno jelo. Dakle potrebno je sasvim malo između prstiju skrivenih pogleda i osmjeha prema  želji ali ipak umjereno. Kada se postigne odgovarajuća temperatura dodate tek toliko na natukne malo slučajnih gesti. Obavezno dotaknite tu i tamo da vidite kako napreduje i da li ima efekta jer ako ne potrebno je još malo začina. Predjelo može trajati i nekoliko dana samo što nije preporučljivo previše odgađati glavno jelo zbog nadraživanja. Kada završite s predjelom popite si čašu vina s usana ta vam lakše sjedne.
Posebna jednostavnost ovog jela leži u jednostavnosti pripremanja glavnog jela tj. ono se gotovo priprema samo. (čak u nekim trenutcima ne znate da li ono priprema vas ili vi njega) ali ne izostavimo da je fizički naporno tak da bi moglo biti i vruće. Poanta je u tome što više date od sebe to će biti ukusnije. Naravno , da ne izostavim ovdje ne morate brinuti i brojati kalorije tj. slobodno se prežderate ali ostavite mjesta i za desert.
Desert je kratak ali okus zna ostati i cijeli tjedan ako ne i više na nepcu. To vam je onih pet minuta nakon glavnog jela kada je cijeli svijet sporedna stvar u životu.

Preporučljivo je konzumirati ovakav jelovnik barem tri puta tjedno a učinka ima i na vašu figuru ali i na osmjeh na licu.

Dobar tek....


bongologija @ 16:22 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.