sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
srijeda, ožujak 5, 2008

Je, sve vas jeza kao hvata nad sudbinama maloljetnika ali eto srećom ne dira vas direktno pa ćete nekako preživjeti. Panika? Panika da netko vama blizak ne počini isto? Pa nemate što paničariti ako ste dali sve od sebe da nauče što je život i koliko je bitan i što se sve da preživjeti. Zapravo umjesto panike rađe se sramite jer ste odgojili šupljoglave kukavice očito nedorasle življenju.
Kome se to obraćam? Pa svima nama jer nije pojedinac kriv nego svi mi globalno koji činimo ovu našu sredinu čiji su oni produkti.
Kaj je? Opet ne želite vidjeti znakove upozorenja? Bi vam možda odgovarala više doza dubokih uzdaha i glupavo pitanje zašto te na vrhu upiranje prsta u krivca?
Evo što bi ja bila bolja od vas...upirem prstom u sve nas jer mi smo to odgojili i stvorili.
Kaj vi mislite da djecu odgajaju samo roditelji i škola? Sasvim pogrešno.
Zamislite koliko smo svi zastranili da nam djeca ne znaju razliku između života i smrti i svega što je bitno...
Ja kad sam bila dijete bojala sam se smrti i jako sam voljela  sebe i sve to stoji dan danas ali eto našim potomcima smrt nije ništa strašno a naučili smo ih da ne vole sami sebe jer nisu dovoljno dobri. Neki su premršavi, neki predebeli, neki razočarani našim razočaranjem jer nisu ispunili očekivanja, za neke nemamo vremena.
Alo ljudi o čemu mi pričamo?!?! Jeli to cijena koju smo spremni platiti za nekakvu globalizaciju pa da budemo u trendu sa svima? Ma ne zanima mene drugi svijet i druge države nego ovo sada i tu. Moje dijete, tvoje dijete je bitno.  Ono što se danas dešava susjedu doći će i do mene bez obzira na visinu ograde.
Postoje neka životna pravila kojih se moramo pridržavati. Treba odgajati osobe a ne klonove.
Ne, nije rješenje sada razgovarati i razgovarati i nešto objašnjavati jer je sila prilike naložila tako. Ne može se nekoga preodgojiti zato što je trenutno blok sat samoubojstava.
Da li znam rješenje? Ne znam ali znam da treba prestati komplicirati i raditi paradu i ekskluzivnu vijest.
Priberite se jer ništa ne ide na silu. Mijenjajte sebe tako što ćete poštovati druge i ne prešućujte bitno da ne bi susjedi čuli.
A oni kojima se gluposti motaju po glavi neka zapamte da je to kukavičluk a takvi nisu vrijedni pažnje jer ako ne voliš sam sebe i imaš obraza to napraviti ljudima kojima si bitan onda tebi ne treba spas. To je jako sebičan čin nevrijedan pažnje.
Samo se vi zgražajte....


bongologija @ 20:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.