sve ono na što sam se spotakla....
Hodajuća katastrofa
Blog
četvrtak, veljača 14, 2008

Nitko od nas ne voli na isti način kao što ni ne doživljava ljubav od drugih na isti način tako da cijela poanta i smisao ljubavi leži u tome kako voljeti nekoga na pravi način...hm...kako?

Po veličini/količini ljubav bi se mogla podijeliti na tri načina i to opsesivna ljubav, ljubav i usputna ljubav. Ta veličina se izračunava na količini utrošenog vremena. Problem je u tome što najčešće opsesivno volimo a osjećamo se usputno voljenima. I di je tu ljubav?

Po dužini/intenzitetu ljubav bi mogli podijeliti također na tri ljubavi i to na strast, ljubav i naviku. To se mjeri nekakvim vremenskim okvirima. Naravno i tu postoji problem što sve počinje nekakvom strašću koja se u nezamjetnom trenutku pretvara u naviku. I opet di je tu ljubav?

Možemo se mi vječno pitati i žaliti di je tu ljubav ali činjenica je ipak da ima ljubav i da je u biti problem u načinu prenošenja te ljubavi odnosno voljenju. 
U pravilu ljudi vole na način na koji oni žele biti voljeni i na način na koji oni percipiraju ljubav tako da ispada npr. da oni koji vole opsesivno u pravilu su spremni prihvatiti te iste uvjete ljubavi.

Loši izbori se ponavljaju samo zato što dovoljno ne poznajemo sebe i način na koji mi volimo pa biramo pogrešne ljubavi pokušavajući ih preoblikovati.
To što tvrdimo da nekoga obožavamo ne znači da se on osjeća obožavanim a tako teško na tu foru jadikujemo kako smo dali sve od sebe ali možda nismo dali ono što je naš partner trebao.

Evo imate i Valentinovo ali nemojte taj praznik doživljavati kao nekakvu priliku za zaostalu naknadu nego se pitajte kakva je vaša ljubav bila i kako se odrazila na partnera jer u vezi nas je dvoje voljenih a ne samo mi i pitanje koliko smo mi ljubavi dobili.

A pitanje kako voljeti i di je tu ljubav...hm...mislim da svi znamo odgovor...rođeni smo s tim.


bongologija @ 17:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
64977
Index.hr
Nema zapisa.